5 причини да изберете матрак с мемори пяна

5 причини да изберете матрак с мемори пяна
Докато много купувачи се фокусират върху избора на матрак с независими пружини, други вече се радват на предимствата на закупуването на матрак с мемори пяна.

За да защитим техния избор, можем да посочим 5 основни причини:

  1. Мемори Пяната има пореста структура с множество микроклетки, които се изпълват с въздух, когато матракът лежи върху повърхността. Когато компресирате матрака, клетките позволяват на въздуха да излезе навън и пяната се компресира в много тънък слой, който е лесен за навиване. По този начин матракът от пяна е много по-лесен за транспортиране по всяко време.
  2. Пяната „обича“ свежия въздух. Чудесата се случват веднага след разопаковането на новия матрак. Веднага щом опаковката с матрака се отвори, всички компресирани клетки се изпълват с въздух и създават обемна форма, която осигурява комфортен сън. Същото се случва и когато човек стане от леглото – пяната възвръща напълно формата си за няколко секунди.
  3. Пяната осигурява отлична опора на гръбначния стълб. Молекулярният състав на този материал разпределя много добре натоварването по цялата повърхност. Клетките се компресират само в областите, в които тялото контактува с повърхността. Така се постига ортопедичен ефект, при който се осигурява точкова опора. В някои области порите са по-слабо притиснати, а в други – по-силно, в зависимост от теглото на всяка част от тялото. Вместо натиск от пружина тялото усеща само собственото си положение.
  4. Мемори Пяната издържа много дълго време. Ако сравните безпружинен матрак с друг модел, който има пружинен блок, последният вариант губи значително по отношение на издръжливостта. Пружините могат да окажат натиск върху другите слоеве на матрака и с течение на времето да се стигне до деформация или разкъсване на съседния слой. Пружините също могат да издават неприятни скърцания по време на движение, но това никога няма да се случи с мемори пяната.
  5. Пяната се съчетава перфектно с останалите слоеве. В моделите, в които са комбинирани преплетени слоеве от кокосови влакна, латекс или друг материал, може да се наблюдава, че под натиска на тялото слоят пяна отлично усеща въздействието на съседните слоеве: твърдостта на кокосовия слой или допълнителната опора на латексовия слой.

Колко често трябва да се сменя матракът?

Какво още трябва да знаете за мемори пяната:

Клинични тестове са доказали, че материал като мемори пяната намалява болката, подобрява кръвообращението и помага за балансиране на температурата по време на сън.

Как работи:

Влакната на пяната са създадени от естествени минерали и са вградени в полиестерни влакна. Тези влакна абсорбират енергията, отделяна от тялото. След това те го абсорбират в пяната, върху която лежи човекът. След това тази енергия се връща обратно в човешкото тяло.

Тази рециркулация предизвиква химическа реакция в организма. Тази реакция води до подобряване на кръвообращението и снабдяването на дълбоките мускулни тъкани с кислород. По този начин се регулира температурният режим, кръвта циркулира добре в цялото тяло, поддържа се достъпът на кислород до клетките и се подпомагат всички процеси на нормално функциониране на организма.

Все още сте не знаете нищо за независимите покет пружини разберете повече за тях тук?